Рехабилитация

Kай-голям и непрекъснат интерес в предлаганата гама от услуги в ДПЛФУ, гр. Стара Загора предизвикват възможностите за рехабилитация, които веднага можем да кажем, че са достатъчно разнообразни и се осъществяват с участието на доказани, отлични специалисти.
Предлагат се две основни групи физиотерапия, а именно: Лечебна физкултура /ЛФК/ и Физио лечение /ФЛ/. Можем само да споменем и възможността за водо лечение, която в момента е в процес на реновиране с нови тангенторни вани. С това ще се открие възможността и за трети вид физиотерапия – водо лечение /ВЛ/.
Специалистите в дома провеждат възстановителни процедури на пациенти с най-разнообразни диагнози, например: мускулни, след травми, след неврологични заболявания, след инсултни, общо укрепваща рехабилитация. Болшинството от посетителите на физиотерапевтичния корпус, възстановяват двигателни функции на организма, включително преминават и възстановително – обучителни процедури за ежедневни битови дейности. Всякакви видове мускулни дистрофии са успешно третирани. Детската церебрална парализа и последствият а от нея се преодоляват в различна степен. На практика всички подвижни потребители преминават през физиотерапевтични процедури, разбира се с тяхно съгласие. Физиотерапията не е фокусирана само върху заболяванията, с нея могат да се третират и всякакъв вид болка, включително и всички видове бронхити и синузити. На особен интерес се радват процедурите по лечебен масаж, които включват не само класически, но и акупресурен масаж и се провеждат от високо квалифицирани специалисти.
Всичко това се случва след обстоен преглед при лекар физиотерапевт и назначаване на адекватните физиотерапевтични процедури.
Ако изброим залите в корпуса за физиотерапия, те са: зала за лечебна физкултура, специализиран спортен салон, зали с апаратура за електро, магнито и ултразвуково лечение.
Като цяло, физиотерапевтичния екип на ДПЛФУ се радва на отлични постижения и също на благодарността на потребителите на дома. Доказателство за това е спортния отбор, сформиран и наблюдаван от специалистите – физиотерапевти. Същия отбор е редовен носител на награди в националните състезания за хора с физически увреждания. Спортната подготовка на отбора се провежда в спциализираната спортна зала на дома. Наскоро състезателите се завърнаха със златни медали от Петите спортни национални игри за хората с увреждания – Гълъбово 2019.